Run Bike Run

Goede doelen

Dankzij onze sponsoren hebben we de mogelijkheid om de opbrengst van het inschrijfgeld te  doneren aan een goed doel. Ieder jaar kiezen we een ander goed doel uit de omgeving.

Deze goede doelen hebben we de afgelopen jaren gesteund met een donatie.


2019 - Rick Jonckheere Foundation

De Rick Jonckheere Foundation is opgericht kort na het overlijden van Rick begin 2018. Rick had een zeldzame afweerstoornis CVID. Een ziekte die ongeveer 1 op de 25.000 mensen treft. Er bestond een stichting, maar deze was begin 2018 gestopt met haar activiteiten. Het blijkt moeilijk geld in te zamelen door enerzijds de onbekendheid van de ziekte en anderzijds doordat de ouders van Rick geheel op eigen kracht op zoek moeten naar donateurs. Zij kunnen bijvoorbeeld geen beroep doen op grote organisaties als de Vrienden- en Postcodeloterij waar veel goede doelen aan zijn verbonden.

De ziekte kenmerkt zich door een tekort aan antistoffen die schadelijke bacteriën en virussen die het lichaam binnendringen bestrijden. Op zich is deze variant goed te bestrijden met toediening van antistoffen via wekelijkse injecties of maandelijkse infusen, levenslang.

Er is een tweede variant waarbij de te weinig aanwezige antistoffen eigen lichaamscellen aanvallen, auto-immuniteit genoemd. Dit kan bij iedere patiënt anders tot uiting komen. Bij Rick richtte deze auto-antistoffen zich tegen de bloedplaatjes, witte bloedcellen en later ook de rode bloedcellen.

Bij de bevolking, het merendeel van de huisartsen en lokale ziekenhuizen is CVID een onbekende ziekte, waardoor de diagnosetijd op dit moment gemiddeld 7 jaar bedraagt. Dit is veel te lang. Patiënten lopen veel te lang rond met vervelende klachten waar men vaak geen raad mee weet.

Antibiotica en prednison worden dan te vaak onnodig voorgeschreven. Door een kortere diagnosetijd kan eerder met de juiste behandeling worden begonnen. Hiervoor is meer bekendheid nodig.

Het geld dat wordt gedoneerd aan de foundation wordt in de nabije toekomst ingezet voor uitgebreid genetisch onderzoek zodat er met gerichte behandeling kan worden gestart. Dit is een grote stap vooruit, maar er is veel geld voor nodig.

Rick was een opkomend drumtalent en had, ondanks zijn ziekte, door zijn bijzonder grote doorzettingsvermogen een mooie toekomst voor zich in de muziek. Hij studeerde aan de Rockacademie in Tilburg. Door het netwerk wat Rick had opgebouwd, zijn zijn ouders in contact gekomen met bekende drummers die aan de foundation verbonden zijn als ambassadeur. Regelmatig zetten zij zich in om de ziekte onder de aandacht te brengen.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.rickjonckheerefoundation.nl.


2018 - Zorgboerderij De Leemberg


2017 - Woensdrecht Werkt


2016 - Stichting Jeugd- en Jongerenwerk

In 1996 is Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Woensdrecht (SJJW) opgericht op initiatief van parochie de Bron. Het doel van de Stichting is om juist die kinderen een weekje vakantie te geven, die door omstandigheden thuis niet op vakantie kunnen. Er wordt al het mogelijke gedaan om het voor deze gezinnen financieel mogelijk te houden om de kinderen te laten deelnemen aan Jeugdland. Hiervoor krijgt de Stichting jaarlijks een bijdrage van de parochiële Caritas, Herwonnen Levenskracht en een subsidie van Gemeente Woensdrecht. Daarnaast worden we financieel en materieel ondersteunt door verschillende lokale ondernemingen.

De kindervakantieweek van Jeugdland is bedoeld voor kinderen woonachtig en/of schoolgaand in Hoogerheide, Putte of Woensdrecht. Jeugdland vindt plaats op het terrein van de scouting aan de Kooiweg, de jeugddisco’s vinden plaats in het MFC Kloosterhof. 
Daarnaast organiseert de stichting jaarlijks twee Jeugddisco's voor kinderen die in groep 7 en 8 van de basisschool zitten. Deze is ontstaan doordat de toenmalige Jeugdraad hier een keer om gevraagd had. Het kerstgala is toen door de gemeente gesubsidieerd en daarna overgenomen door SJJW.


2015 - Stichting Emoties

Stichting Emoties is op 19 juli 2013 opgericht en heeft tot doel het verwerven, beheren, en toewijzen van financiële of materiële middelen aan mensen die lijden aan de ziekte kanker en woonachtig zijn in één van de dorpen binnen de gemeente Woensdrecht. Met deze middelen willen wij een wens van deze mensen vervullen. Dat doen we door te zorgen dat hij of zij zijn of haar ziekte even kan vergeten. Dat hij geen tijd heeft om er aan te denken, omdat hij druk is met genieten. Gewoon, ongecompliceerd en zorgeloos plezier hebben in het leven. 

Stichting Emoties is afhankelijk van donaties van andere organisaties en mensen die de Stichting en haar activiteiten een warm hart toedragen. De Stichting heeft de ANBI status verkregen. 

Stichting Emoties ontvangt een verzoek van bijvoorbeeld familie, kennissen of buurtbewoners, waarna een kennismakingsbezoek wordt gebracht aan de betrokken persoon en de mogelijkheden worden besproken. De betrokkene regelt vervolgens zelf zijn wens en Stichting Emoties verzorgt de financiële ondersteuning tot een bepaald maximum bedrag. Discretie en integriteit staan daarbij voor ons voorop.