Run Bike Run

Het loop- en fietsparcours

De afgelopen jaren is het centrum van Hoogerheide behoorlijk veranderd. Dit heeft ook dit lustrumjaar gevolgen voor het parcours. Het loopparcours is aanzienlijk gewijzigd. Maar niet getreurd, DE trap zit nog steeds in het parcours. We hebben het loopparcours weer uitdagend kunnen maken.

Ook het fietsparcours is deels vernieuwd met een uitbreiding richting Woensdrecht met daarin een stuk van de Brabantse Wal. Beide afstanden zijn op verharde ondergrond. Het parcours is volledig verkeersvrij.

De afstanden zijn:  2,5 km Run, 20 km Bike en 5 km Run. Het parcours is volledig verkeersvrij. Er wordt gestart met 2 ronden lopen. Daarna 4 ronden fietsen en afgesloten met 4 ronden lopen.

Het vernieuwde parcours kunt u zien op onderstaande kaarten.

In 2017 is van het loopparcours en het fietsparcours een film gemaakt. De video’s laten we op de site staan zodat je toch de sfeer van de route kunt proeven.

Het loopparcours

Het loopparcours start op het in de Raadhuisstraat ter hoogte van de Schaapskooi. Via het Ouwe Raedthuysplein en de Jan van der Heydenstraat gaat het richting de trap. Bovenaan de trap gaat de route verder langs de in aanbouw zijnde appartementen en over het nieuwe parkeerterrein aan de Haviksberg richting de Raadhuisstraat. Deze ronde wordt 2 keer gelopen tot aan de wisselzone (2,5 km).

De tweede keer wordt het loopparcours vanaf de wisselzone 4 keer afgelegd tot aan de finish op het Ouwe Raedthuysplein (5 km).

Live :

Het fietsparcours

Het fietsparcours is in 2017 deels vernieuwd en gaat richting Woensdrecht met daarin een stuk van de Brabantse Wal. In 2019 is er een kleine wijziging in het begin van het parcours. Dit parcours wordt 4 keer afgelegd (20 km).

De strafbox voor overtreders van het stayer-reglement bevindt zich op of in de buurt van het Ouwe Raedthuysplein.

 

Live:

 

 

 

Wisselzone

De wisselzone wordt op het Ouwe Raedthuysplein ingericht zoals hieronder staat afgebeeld. We hebben gekozen voor een genummerd fietsenrek.