Run Bike Run

Wedstrijdreglement

Stayeren is niet toegestaan tijdens de individuele/duo wedstrijd om 11.00 uur. Stayeren in de Series (besloten wedstrijd) mag wel. Dit is uniek, want er zijn geen andere RBR wedstrijden waar dit mogelijk is.

Dit jaar wordt gewerkt met een strafbox. Wat houdt dit in de praktijk in? Als een atleet op minder dan 10 meter van zijn/haar voorganger fietst, dan wordt een blauwe kaart getoond. Bij andere overtredingen wordt een gele kaart getoond. Hij of zij moet zich dan in de eerstvolgende strafbox (die langs het fietsparcours opgesteld staat) melden om een tijdstraf uit te zitten. Die tijdstraf varieert met de afstand: 1 minuut op de achtste/sprint, 2 minuten op de kwart/OD en 5 minuten op de langere afstanden bij een blauwe kaart, en 10 seconden bij een gele kaart. Vergeet een atleet zich te melden in de strafbox? Dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie.
Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen.

De organisatie van de Run Bike Run Hoogerheide hanteert het wedstrijdreglement van de NTB en de RBR Series. Voor de details van deze wedstrijdreglementen verwijzen we u door naar de website van de NTB.